Ondanks de Corona maatregelen konden we toch tussendoor de film “De Beentjes van St Hildegard” met o.a. Herman Finkers 2 keer vertonen op zaterdag 19 en zondag 20 september 2020. Beide keren met een uitverkochte zaal. De film werd door het toegestroomde publiek enthousiast ontvangen te horen aan de lachsalvo’s !

Ook werd op 19 september 2020 feestelijk afscheid genomen van het oude bestuur en werd het nieuwe bestuur voorgesteld.Nieuw bestuur

De Bathmense krant berichtte op 24 september over de bestuurswisseling met onderstaand bericht:

Bestuurswisseling bij Cinebat Filmhuis bij viering van haar 10-jarig bestaan

Het nieuwe Cultuurhuus Braakhekke opende in 2008 haar deuren. Zo’n mooie accommodatie nodigt natuurlijk in Bathmen uit tot allerlei nieuwe culturele initiatieven. En ja hoor, op een door het Dorpsplatform Bathmen georganiseerde avond bleek een Filmhuis hoog op de agenda te scoren. Op 23 april 2010 was het al zo ver: Cinebat vertoonde als eerste film Slumdog Millionaire. Het vijfkoppige bestuur, bestaande uit vijf vrouwen uit Bathmen, is er in de jaren daarna steeds in geslaagd met een heel gevarieerd filmaanbod te komen.
Na tien jaar vonden de drie overgebleven  bestuursleden die vanaf het prille begin de kar hadden getrokken, de dames Agathe Maisuls, Mariet Pluim en Mien van Houten, dat het tijd was voor nieuw bloed in het bestuur. Samen met de viering van het tienjarig jubileum was de bestuurswisseling een prima aanleiding voor een feestje op 19 en 20 september, al moest dat door het coronavirus wel ingetogen blijven.
Aftredend bestuurslid Mien van Houten: ,,Ik heb de klus, net als de anderen, met heel veel plezier gedaan en daarom hielden we het ook zo lang vol. Daarbij hielp het enorm dat we van de manager van het Cultuurhuus Hanny Biemolt steeds veel medewerking kregen en dat voor de licht- en geluidstechnicus Bert Krukkeland ook nooit iets te veel was. De voortreffelijke technische uitrusting van het Cultuurhuus met haar professionele projectieapparatuur en haar projectiedoek van 7 meter is natuurlijk van groot belang voor een perfecte vertoning. Het clubje vrijwilligers dat ons terzijde stond deed haar werk prima en ik moet daarbij vooral Jan Pluim een extra pluim geven.’’
Door de vertoning van films op elke 3e zaterdag van de maand, voorafgegaan door een jeugdfilm, heeft Cinebat duizenden jonge zowel als volwassen filmliefhebbers één of meer mooie avonden bezorgd. Meer dan genoeg reden met gepast feestvertoon en veel dankwoorden op zaterdagavond 19 september afscheid te nemen van het oude bestuur.
Na vertoning van de prachtige film ‘’De beentjes van Sint Hildegard’’ met een glansrol voor Herman Finkers bedankte de voorzitter van het nieuwe bestuur Kirsten Bruggeman het oude bestuur met een bloemenhulde en woorden van dank. Naast Kirsten Bruggeman gaan Elsbeth Wubbe, Trineke Oosterbaan, Andrea Rook en Otto Westra deel uitmaken van het nieuwe bestuur. Op deze manier is zeker gesteld dat een belangrijke cultuuruiting, namelijk film, ook in de toekomst in Bathmen in ons ‘’cultuurpaleis’’, het Cultuurhuus, te beleven is.

Evert van de Weg