Datum: Zondag 10 maart 2024, 14.00 uur.

Deze film is een historische saga vol muziek, dans en levenslust.

In deze film van Oscarwinnaar Claude Lelouch worden vier kunstzinnige families uit Frankrijk, Duitsland, Rusland en Amerika gevolgd van 1936 tot in de jaren ‘80. Alle families hebben een grote passie voor muziek, zang of dans; zo blijkt vlak voor de uitbraak van de Tweede Wereldoorlog. Zo trouwt de Russische ballerina Tatiana Itovitch met muzikant Boris Itovitch voor de oorlog en krijgen zij een kind, dat zal opgroeien tot de grote balletdanser Sergei. De oorlog zet hun carrières echter onder druk, vooral wanneer Boris naar het front gestuurd wordt. Ook voor het Frans/Joodse koppel, dat bestaat uit violist Anne Meyer en pianist Simon Meyer en voor de Duitse en Amerikaanse families, heeft de oorlog desastreuze gevolgen. Ondanks al het verdriet en pijn, blijven de overlevenden hoop houden en herpakken ze hun levens na de oorlog zo goed als mogelijk. Hoeveel kun je nog van je succes genieten, met de onmenselijke gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in je achterhoofd én in je familiegeschiedenis? 

De paden van de vier families kruisen elkaar allemaal op de een of andere manier ten tijde van de oorlog of daarna, maar pas in de laatste scène – tijdens een schitterend benefietconcert op de prachtige compositie Boléro van Maurice Ravel komen alle verhaallijnen bij elkaar in een episch einde.

Les Uns et Les Autres is een episch, muzikaal spektakel dat iedere film- en muziekliefhebber gezien moet hebben! Niet alleen vanwege de vele interessante verhaallijnen of het feit dat sommige hiervan gebaseerd zijn op bekende muzikale iconen zoals Édith Piaf. Ook de filmstijl van Claude Lelouch en het gebruik van kunst, muziek en dans in de film zijn van begin tot eind indrukwekkend. 

Ons één voelen met de karakters en de film? Dat doen we met volle overgave bij het epische Les Uns et Les Autres. Ondanks de lange duur van de film voel je je iedere scène meer verbonden met de personages en wil je meer en meer weten over hun levens en zit je de gehele film op het puntje van je stoel.

-> Bezoekinformatie