Datum: Zaterdag 18 mei 2024, 20.00 uur

In Anatomy of a Fall wordt de dodelijke val van de vader van een gezin minutieus uitgeplozen.

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen chalet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed. 

Bij de uitreiking van de Golden Globes is de Franse film Anatomy of a Fall uitgeroepen tot de beste niet-Engelstalige film. Regisseur Justine Triet nam ook een prijs vanwege het beste scenario in ontvangst. De film kreeg ook al een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes in mei 2023.

De Duitse actrice Sandra Hüller – bekend van Toni Erdman – domineert de Europese cinema, met rollen in o.a. Sisi & Ich, Ich bin dein Mensch, Sibyl en Liebe in den Gängen. Op het filmfestival van Cannes was ze de grote ster. Naast haar rol in deze film was ze ook te zien in Holocaustfilm The Zone of Interest, die de Grand Prix won.

“Heerlijk mix van rechtbankfilm en familiedrama, vol puntige dialogen, schurende personages en onmogelijke dilemma’s” ★★★★★ VPRO Cinema

-> Bezoekinformatie