Filmhuis CINEBAT is een stichting en vertoont sinds 2010 films in Bathmen. CINEBAT bestaat uit een vaste kern van 6 enthousiaste filmliefhebbers, met daarnaast ondersteunende vrijwilligers. De filmvoorstellingen vinden plaats in  “de Heeren van Dorthzaal” in Cultuurhuus Braakhekke. Dit is een theaterzaal met een maximum van 250 zitplaatsen, inclusief luxe schouwburgstoelen op het balkon.

Visie

Het bezoeken van een filmhuis kun je zien als een uitje. Door regelmatig een film te programmeren in het Cultuurhuus Braakhekke, werkt CINEBAT mee om het culturele uitgaansleven van het dorp levendig te houden. Onze doelstelling is het vertonen van de betere bioscoopfilms en toegankelijke filmhuisfilms aan haar publiek. Tussendoor organiseert CINEBAT variërende thema-avonden. Af en toe presenteert CINEBAT culturele films aan de leerlingen van de verschillende basisscholen in Bathmen.

In samenwerking met

Stichting Cinebat werkt samen met Cultuurhuus Braakhekke (contactpersoon is Hanny Biemolt):

cultuurhuus_braakhekke

Doel

CINEBAT vertoont elke 3e zaterdag van de maand m.u.v. juni, juli en augustus, een gevarieerd filmaanbod voor het publiek uit Bathmen en omgeving. Aan het eind van de middag is er een jeugd/familiefilm en ’s avonds een film voor volwassenen.
CINEBAT hanteert de volgende criteria om tot een filmkeuze te komen;

  • Gevarieerde en actuele films
  • Voor de volwassenen een toegankelijke filmhuisfilm voor breed publiek
  • Voor de kinderen een kinder- en/of familiefilm
  • Leeftijd kinderfilms vanaf 6 jaar
  • Nederlands gesproken kinderfilms

CINEBAT vertoont zonder winstoogmerk (waardevolle) films.

CINEBAT kan andere organisaties faciliteren door het verzorgen van filmvoorstellingen, bijvoorbeeld scholen. Voor nadere informatie, neem contact op met CINEBAT.

Werkwijze

Het CINEBAT team maakt in het voor- en najaar een filmwensenlijst en afhankelijk of deze films te boeken zijn, worden de films ingepland.
De aankondiging van de films vindt in besloten kring plaats via onze nieuwsbrief. U kunt zich hier gratis op deze nieuwsbrief abonneren.

facebook_150

Techniek

  • CINEBAT vertoont gedigitaliseerde films in hoge kwaliteit.
  • Professionele licht- en geluidsinstallatie.
  • Het scherm is oprolbaar en 7 meter breed.
  • In de benedenzaal is speciaal voor slechthorenden een ringleiding aanwezig.