Tijdens de Franse filmavond op 20 juni 2016, georganiseerd door enthousiaste CINEBAT vrijwilligers, genoten vele bezoekers van de (gratis) Franse hapjes en wijn.

franse_avond_compilatie2

Filmhuis CINEBAT uit Bathmen sloot dit seizoen op een verrassende wijze af. Aan het einde van een goed filmseizoen organiseerde CINEBAT een extra filmavond met het thema Frankrijk. Op deze manier wilde CINEBAT nieuwe bezoekers lokken en zijn trouwe bezoekers bedanken. Voor deze avond was Cultuurhuus Braakhekke omgetoverd in Franse sferen . Bij de ingang stond de crêpekraam Vive la Crêpe uit Warnsveld. Ondertussen speelde accordeonist Wim Wiltink Franse chansons. De bezoekers kregen gratis koffie en crêpes aangeboden en voor €5,- konden ze naar de Franse komedie ‘Comme un avion’ kijken.

In de pauze waren er diverse Franse hapjes (weer gratis) bereid door enkele Bathmense ondernemers; bakkerij Philips, kaaswinkel Kloas in’t Hof en slagerij Linker. Bij deze hapjes serveerde Cultuurhuus Braakhekke de passende Franse wijn. Er heerste een gezellige sfeer en zowel de bekende als nieuwe bezoekers waren zeer positief over de Franse filmavond. CINEBAT kijkt dan ook terug op een geslaagde afsluiting van het filmseizoen .

Juni 2016