Datum: Zaterdag 16 maart 2019 – 20.30 uur

Fiona Maye (Oscar-winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. 

Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, DUNKIRK) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

De volkskrant over The Children Act
McEwan, die zelf zijn roman bewerkte tot filmscenario, maakt de morele dilemma’s volledig helder en invoelbaar. Theater- en filmregisseur Richard Eyre (Iris, Notes on a Scandal) brengt de rechtbankscènes met een verrassende flair in beeld, alsof er niks spannender is dan taai juridisch getouwtrek.
….
The Children Act is Emma Thompsons show: de actrice laat weer eens zien dat ze tot de besten behoort. Thompson zet een fantastisch afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk. Met één blik toont ze Fiona’s allesoverheersende hang naar redelijkheid en het besef dat ze zichzelf daarmee tekort doet.

-> Bezoekinformatie