Datum: Vrijdag 22 november – 15.30 uur

Speciale Sinterklaasvoorstelling:

  • Alleen de film zien kost € 5,00. Reserveren hoeft niet maar mag natuurlijk wel via cultuurhuusbraakhekke.nl (Let op: je hebt 3 keuzes op de site). Je kunt ook reserveren bij het Infopunt in het Cultuurhuus Braakhekke.
  • Eerst de film zien en daarna een patatje met kroket of frikadel kost € 7,50. Je moet dan wel vooraf reserveren op cultuurhuusbraakhekke.nl (Let op: je hebt 3 keuzes op de site). Je kunt ook reserveren bij het Infopunt in het Cultuurhuus Braakhekke.
Vrijdag 22 november

Vrijdag 22 november

In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron.

Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel. Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon. Als de Pieten 1 miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat pakjesavond toch door kan gaan…?

Allesoverfilm over Sinterklaas en de vlucht door de lucht: Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht is een familiefilm en gemaakt voor de jeugd. De film heeft een fris uiterlijk en Sinterklaas en de Pieten hebben zich aangepast aan de moderne tijd. Smartphones, apps, Pieten in een rode Mini, alles in de film voelt modern aan. Het verhaal van de verwende Floor die altijd haar zin krijgt en dat haar vader alles doet om haar zin te geven is niet echt pedagogisch verantwoord, maar regisseur Armanda de Boer (ook bekend van de TV-serie De Club van Sinterklaas) geeft er een luchtige draai aan en maakt het zo ridicuul dat zelfs kinderen het niet serieus nemen. De hoofdrollen van vader Leon (Marijn de Valck) en dochter Roos (Yenthe Bos) zijn goed gecast en de interactie tussen de twee is erg grappig. De rest van de cast heeft er ook overduidelijk veel lol in en dat stralen ze ook uit. Vooral Wilbert Gieske als Sinterklaas en Soy Kroon als Junior Piet zijn erg leuk om naar te kijken. Qua productie ziet de film er ook gelikt uit met mooie beelden vanuit de lucht naar de luchtballon en ook bij de achtervolging door de Pieten in de rode Mini. Het verhaal is niet al te zwaar en met een goede speelduur van 67 minuten duurt de film ook niet te lang voor de kleinsten en is het allemaal goed behapbaar. De film is zeker een aanrader tijdens de komende feestdagen!

-> Bezoekinformatie