Datum:  Woensdag 28 maart 2018 – 20.30 uur

De broers Gummi en Kiddi leven in een afgelegen vallei in IJsland. De rammen van de twee schapenboeren behoren tot de beste van het land en wonnen al diverse prijzen. Hoewel ze hun land en levensstijl delen, spreken de koppige mannen al veertig jaar niet meer met elkaar.

Wanneer een ziekte uitbreekt en de autoriteiten alle dieren in de vallei willen ruimen, verzetten ze zich ieder op hun eigen manier: Kiddi met zijn geweer en Gummi met zijn verstand. Om het gevecht met de autoriteiten te kunnen winnen en hun dierbare schapen te redden, moeten de broers echter wel samenwerken.

Filmtotaal over Rams
De verstandhouding ¬tussen Gummi en Kiddi is het toppunt van Scandinavische stugheid. De ernst van de situatie wordt eigenlijk van meet af aan onderschat. Het isolement waarin de broers leven wordt verstrekt door de eindeloze leegte waarin ze wonen, al is er sprake van een sterke sociale cohesie. De boerderijbewoners in het desolate niemandsland weigeren om zich in de ruzie te mengen of partij te kiezen.
Een prachtig ingetogen drama over de vraag of we nu beter met of zonder elkaar kunnen leven en hoe lang verkeerde keuzes stand kunnen houden voor het te laat is.

 

-> Bezoekinformatie