Datum: Zaterdag 16 november – 18.15 uur

16 november 2019

16 november 2019

Londen ten tijden van de depressie. Een inmiddels volwassen geworden Jane en Michael Banks hebben samen drie kinderen.

Na een persoonlijk verlies krijgen ze bezoek van de raadselachtige Mary Poppins. Door haar unieke magische vaardigheden, en met de hulp van haar vriend Jack, helpt ze de familie om de vreugde en bewondering in hun leven te herontdekken.

Filmtotaal over Mary Poppins Returns (vijf sterren!): Emily Blunt doet het schier onmogelijke: ze weet binnen enkele seconden de iconische vertolking van Andrews te doen vergeten. Haar versie van Mary Poppins sluit ook wat meer aan bij die in de boeken. Ze is wat strenger, soms zelfs een beetje kattig en zelfingenomen, maar nog altijd ontegenzeggelijk charmant. Andrews wees ook daarom een uitnodiging voor een cameo af: ze wilde Blunt niet in de weg zitten. Zoals we al in biopic Saving Mr. Banks konden zien zou Mary Poppins 2.0 meer passen in de verbeeltenis van haar schepper.

Mary Poppins Returns zit bomvol aanstekelijke vertolkingen en een fijne cast. Directe tegenspeler van Blunt is Lin-Manuel Miranda, die een soortgelijke rol als Dick van Dyke (tevens te zien in een korte scène) vervult. Hij vormt de ideale aangever en verteller van het verhaal. Daarnaast zien we Emily Mortimer, Ben Whishaw, Julie Walters en Colin Firth. Deze laatste mag als gehaaide bankier zelfs nog even een maatschappijkritische noot plaatsen. Sommige zaken veranderen namelijk nooit. Daarnaast mag Meryl Streep ondersteboven een opzwepend nummer vertolken met een fictief Oost-Europees accentje en zien we grand dame Angela Lansbury voorbijkomen. Oplettende kijkers zullen zelfs nog een actrice uit het originele deel herkennen in een cameo.

-> Bezoekinformatie