Datum: 18 februari 2017 – 20.30 uur

Op ware gebeurtenissen gebaseerd drama over de puissant rijke New Yorkse erfgename Florence Foster Jenkins (Streep), die halverwege de vorige eeuw belangrijke mecenas was in de wereld van de opera.

Ze zingt zelf ook. Heel vals, maar dat weet ze niet omdat ze toondoof is geworden na een ernstige ziekte. En omdat haar echtgenoot (Grant) iedereen omkoopt die wat onaardigs over haar wil zeggen.

Problemen ontstaan wanneer ze per se wil optreden in Carnegie Hall. Komisch drama is meer komisch dan dramatisch, en is het sterkst in de bijrollen: Grant als redderende eega en Helberg (The Big Bang Theory) als zangleraar Cosmé McMoon.

De Volkskrant over Florence Foster Jenkins
Streep maakt van de New Yorkse societydame Jenkins een heerlijk excentrieke diva, een vrouw met een grote voorliefde voor aardappelsalade, bij wie je als muzikant altijd kon aankloppen voor een schenking. Iemand die het de mensen om haar heen graag zo prettig mogelijk maakt en heeft besloten dat haar stem het publiek troost kan bieden in de moeilijke periode tijdens de Tweede Wereldoorlog.
In de handen van Frears wordt Florence Foster Jenkins fijn, prachtig vormgegeven, publieksvriendelijk vermaak. Zonder dat zij het weet, blijkt het titelpersonage eigenlijk een bijrol te spelen: de film draait om de pogingen om te voorkomen dat zij erachter komt dat zij niet kan zingen.

-> Bezoekinformatie