Datum: 17 februari 2018 – 18.15 uur

Félicie droomt al haar hele leven van maar één ding: balletdanseres worden in de Opéra van Parijs. Samen met haar beste vriend en bondgenoot Victor gaat ze op avontuur.

Ze verruilen het weeshuis in om hun dromen achterna te gaan… tot in Parijs! Terwij Félicie indruk maakt in de Opéra wordt Victor de assistent van Gustave Eiffel om zo zijn vindingrijkheid te ontwikkelen.

Filmvandaag over Ballerina
Al van kleins af aan wordt Félicie (Pip Pellens) onverklaarbaar aangetrokken tot ballet. Voor de leiding van het weeshuis zijn haar energieke bewegingen een bron van frustratie. Samen met haar beste vriend Victor (Buddy Vedder), die graag de allergrootste uitvinder van de wereld wil worden, vliegt ze op een dag – letterlijk – haar droom achterna. De zelfgemaakte vliegconstructie van Victor zorgt voor een spectaculaire ontsnapping uit het weeshuis, waarna de twee vrienden zonder enkele cent op zak afreizen naar de Franse hoofdstad. Daar ontmoet Félicie de mysterieuze schoonmaakster Odette (Igone de Jongh), die haar leert dat niet alleen talent en doorzettingsvermogen, maar ook passie belangrijk is voor een carrière als balletdanseres.

Het verhaal speelt zich af in Parijs in het jaar 1884 en dat maakt de Frans-Canadese film juist zo aantrekkelijk. Het is de eerste animatiefilm van Quad Productions, de makers van onder andere het komische drama Intouchables, en bevat diverse aanwijzingen naar die tijd: van de voltooiing van het Vrijheidsbeeld tot de bouw van de Eiffeltoren. De nostalgische animatie van de stad zorgt voor een goed inlevingsvermogen en geeft de jonge kijker een korte les Franse geschiedenis.

Naast de veelbelovende techniek is het thema dans ook terug te zien in de Nederlandse stemmencast. De cast bevat een aantal opmerkelijke danstalenten van het programma Dance, Dance, Dance: Pip Pellens, Pim Wessels, Buddy Vedder en Robin Martens vormen samen met Igone de Jongh, de eerste soliste van Het Nationale Ballet en jurylid bij het dansprogramma, de hoofdpersonages van de film. Vooral de stemmen van De Jongh en Pellens passen perfect bij de karakters van hun personages en zorgen voor de juiste balans.

-> Bezoekinformatie