Datum: Woensdag 27 maart 2019 – 20.30 uur

Begin jaren 70 komt The Washington Post in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. 

Deze documenten, beter bekend als de ‘Pentagon-Papers’, geven een beeld over de achtergrond op de gebeurtenissen tijdens de oorlog in Vietnam. Journalist Ben Bradlee en uitgever Kay Graham proberen vervolgens de documenten te analyseren.

De filmkrant over The Post:  Het door Tom Hanks en Meryl Streep met overtuiging gedragen waargebeurde verhaal draait om The Washington Post en The Pentagon Papers, de door analist Daniel Ellsberg in 1971 gelekte documenten die aangaven dat de Nixon-regering wist dat de Vietnamoorlog niet te winnen was en dat ze mensenlevens opofferde om gezichtsverlies te vermijden. Het is niet Spielbergs eerste poging om kauwgom voor de ogen op smaak te brengen met democratische waarden en historisch besef. Getuige Schindler’s ListAmistadThe TerminalLincoln en Bridge of Spies. Maar het presidentschap van Donald Trump zorgt voor een extra pigment, levert een gevoel van urgentie.

-> Bezoekinformatie