Datum: Woensdag 8 april – 14.30 uur (16 jaar en ouder)

8 april 2020

8 april 2020

Filmhuis Cinebat viert 75 jaar vrijheid

Op deze feestelijke Bevrijdingsdag (8 april) wordt er ´s middags het drama ´The Aftermath´ vertoond, een film met oorlog als centraal thema.

Liefde na de oorlog
Wanneer de Tweede Wereldoorlog voorbij is begint Duitsland met de wederopbouw van hun steden. Als vrouw van een Britse kolonel heeft Rachael Morgan (Keira Knightley) moeite met haar plaats te vinden in het verslagen Hamburg. Kan haar huwelijk het overleven als haar man een muur om zichzelf bouwt? En kan ze alle Duitsers wel vertrouwen?

Vijf maanden nadat de Tweede Wereldoorlog gewonnen is door de geallieerden blijft Lewis Morgan (Jason Clarke) in Hamburg gestationeerd om te helpen met de wederopbouw en het detineren van alle aanhangers van Hitler. Nu het veilig genoeg is komt zijn vrouw, Rachael Morgan, over vanuit Engeland. Samen trekken ze in het huis van de Duitser Stephen Lubert (Alexander Skarsgård) en zijn dochter Freda (Flora Thiemann). Rachael heeft moeite met het samenleven met Duitsers en wil zeker weten dat haar huisgenoten geen aanhangers van Hitler waren of zijn. En de Duitsers hebben moeite met de komst van de buitenlanders die hun woningen innemen en neerkijken op hen. Zo ontstaat er een bepaalde spanning in het huis waarbij de bewoners ervan uitgaan dat de ander hen haat. Nadat het duidelijk wordt dat het huwelijk van de Morgans onder grote druk staat lopen de spanningen op. Hoelang zullen de bewoners deze spanningen kunnen negeren? En in hoeverre is de oorlog daadwerkelijk over?

De film roept een bepaald gevoel op welke wellicht in de verte te vergelijken is met het gevoel dat mensen na de oorlog hadden: er is veel narigheid gebeurd maar nu is het weer oké. Dit moet verwerkt worden maar tegelijkertijd kunnen we verder met ons leven.

The Aftermath start om 14.30 uur en u wordt ontvangen met (gratis) koffie en iets lekkers erbij. Komt allen en ga mee terug in de tijd, net na de bevrijding!

-> Bezoekinformatie