Datum: Zaterdag 20 mei 2023, 20.30 uur

Waargebeurd drama van en met Denzel Washington als hoogleraar Melvin Tolson die in 1935 zijn studenten inspireerde om tegen Harvard te debatteren.

In dit waargebeurde verhaal vormt professor Melvin Tolson (Dezel Washington) een debatteam van zwarte studenten. Het speelt zich af in het Texas van de jaren dertig waar de zwarte bevolking te maken heeft met dagelijkse beledigingen, onderdrukking en zelfs lynchpartijen. De politiek radicale Tolson weigert desondanks te stoppen met zijn inspanningen en stuwt zijn team naar grote hoogte. De prestigieuze Universiteit Harvard nodigt het team zelfs uit voor een duel tegen hun eigen debatteam, de nationale kampioen.

Cinemagazine over The Great Debaters: Dit kunststukje van Denzel Washington is daardoor een aangrijpend en emotioneel verhaal geworden, waarin alle ingrediënten keurig aanwezig zijn. De verschillende karakters worden goed uitgelicht, de acteerprestaties zijn formidabel en de sfeer zorgt regelmatig voor rillingen over je rug. Alles wordt dan ook schitterend vormgegeven en de muziek is werkelijk van Oscar-niveau. De enige kanttekeningen die gemaakt kunnen worden is dat de film soms iets té traag is en het einde een beetje zoet. Maar dat einde was conform de werkelijkheid, dus dat maakt het zeker draaglijker.

-> Bezoekinformatie