Datum: Zaterdag 17 december 20.30 uur

In het Noord-Ierse drama “Nowhere special” gaat een alleenstaande vader op zoek naar een adoptie gezin voor zijn vierjarige zoon.

Hij is een zorgzame vader die dagelijks trouw zijn zoon naar school brengt, zorgvuldig zijn haar knipt en verhaaltjes vertelt voor het slapen gaan.
Er is op het oog geen enkele reden om aan te sturen op adoptie. De realiteit leert echter al snel dat John ernstig ziek is en niet lang meer zal leven.
Toch zijn er van die kleine momenten tussen vader en zoon: nog een keer samen naar de kermis om lol te maken. Hij wil hem deze momenten geven die Michael altijd bij zullen blijven in zijn verdere leven.

Deze film krijgt maar liefst 4,5 sterren op filmtotaal. Een kleine passage uit de recensie van Filmtotaal:

Nowhere Special weet diep te ontroeren, juist dankzij de ingehouden manier van filmen en vertellen. De informatie voor het publiek is schaars. Pas als het echt moet wordt iets meer bekend over de ziekte van John. Uiteindelijk gaat de film ondanks de dreiging van de dood vooral over leven. John accepteert zijn lot en wil vooral het beste voor zijn zoontje dat vol levensenergie zit. Nowhere Special voert ‘less is more’ tot het uiterste door en dat leidt tot een wonderschone film.

-> Bezoekinformatie