Datum: Nader te bepalen 20.30 uur

17 oktober 2020

Nader te bepalen datum

Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis.

ijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

Filmkrant over Hors Normes: ‘Ontzaglijk charmant’ … ‘Voor mensen als Joseph is de zorg van Bruno de laatste optie. De jongeling wil graag werken, maar heeft de neiging zichzelf en anderen te bezeren. Zo trekt Joseph in de metro regelmatig aan de noodrem – een running gag in de film. Waarop Bruno hem weer uit handen van de spoorwegpolitie moet zien te praten. Toledano en Nakache tonen zich meesters in het vinden van humor in moeilijke situaties. Josephs noodgreep is ook een mooie metafoor: het is aan Bruno en Malik om de kinderen die zijn ontspoord weer op de juiste baan te leiden (en dat kan, getuige de film, ook een ijsbaan zijn).

Bruno is overigens, en dat geeft de film nog meer cachet, gebaseerd op de Joodse zorgwerker Stéphane Benhamou. De kinderen uit de film zijn of waren zijn beschermelingen. Wie kan de barmhartigheid die Bruno samen met zijn islamitische collega uitstraalt weerstaan? Evenals de omarming van diversiteit die de film voorstaat? Veel kijkers zullen hoogstwaarschijnlijk weer betoverd worden door het warme bad dat Hors normes bij vlagen is.’

-> Bezoekinformatie